5 prosinca, 2023

Kamera za auto

Najbolja kamera za auto u 2023 godini

Dash kamere ili kamere za auto pružaju bezbrižnost kad ste na cesti i vozite. Nikad ne znate kada će vam trebati snimci s vašeg vjetrobranskog stakla – ali bit će vam drago da ih imate.
Pronalazak najbolje kamere za snimanje vožnje može biti prezahtjevan. To je zbog toga što ima jako puno modela kamera na tržištu, kako poznatih imena, tako i od manjih tvrtki koje proizvode konkurentne modele po vrlo povoljnim cijenama, a, kako bi stvari bile još zbunjujuće, mnoge tvrtke prave više od jednog modela. Nije čudo da su neki od nas odustali od traženja i umjesto toga koristili GoPro.

Kamera za auto

No, nakon što malo istražite i pronađete najbolju kameru za vas, to može postati jedan od najvažnijih komada tehnike koju posjedujete, koji će vam dobro doći u slučaju nesreće ili u slučaju ako se na putu dogodi nešto zaista nevjerojatno što će vam pomoći da postanete poznati na YouTube-u.

Proučili smo neke od najpoznatijih kamera na tržištu kako bi utvrdili koje su najbolje kamere za auto u 2020. Važno je naglasiti da su kamere za nadzor mnogo više od GoPro-a postavljenih na nadzornoj ploči vašeg automobila; to su kamere za automobile koje obavljaju neke kritične funkcije i mogu vam čak pomoći da uštedite vrijeme i novce koji bi se bolje upotrijebili ulaganjem u vaše vozilo.

Auto kamera

Bez obzira da li se koriste za pružanje dokaza vašem osiguravajućem društvu ili vam pomažu da izbjegnete plaćanje namjernog sudara zbog financijske koristi, kamere za vožnju vam pružaju malo mira bez obzira gdje vas put odveo.

Najbolja kamera za vožnju: što tražiti
Općenito, najbolje kamere imaju veoma sličnu tehnologiju, a uglavnom se postavljaju negdje duž prednjeg stakla ili vjetrobranskog stakla automobila. Naravno, gdje god postavite kameru ona vam ne smije blokirati pogled na cestu. Gotovo sve kamere za auto imaju senzor poktreta, te se snimanje pokreće tek kada senzor primjeti pomak nekog objekta.

Postavljanje kamera usmjerenih na stražnju stranu (ili kompletnih paketa koji sadrže kameru i za prednju i za stražnju stranu) zahtijeva malo dodatne instalacije jer one često uključuju kabele koji se kreću od sprijeda do straga. Očekujte zahtjevan posao kako biste ih pravilno postavili.
Dash kamere bilježe manje isječke snimaka, obično u razmacima od jedne do dvije minute. Kamere kontinuirano snimaju preko najstarijeg isječka kako bi se spriječilo punjenje memorijske kartice.

Dok su stariji modeli obično zahtijevali da korisnik u slučaju nezgode ručno pohrani ili označi odgovarajući isječak, nova tehnologija otkrivanja nezgoda koja se temelji na G-senzoru preuzela je kontrolu i sada se kamera automatski brine za to.

Postoje i kamere koje se mogu pohvaliti dodatnim značajkama koje, kao i bilo koja druga tehnologija, povisuju cijenu kamere.
Ove dodatne značajke mogu uključivati više leća za pokrivanje sprijeda i straga, zajedno sa pročišćenijim senzorom za bolju kvalitetu videozapisa. Neke kamere, na primjer, bilježe samo 720p HD snimke, dok mnoge druge sada nude Full HD (1080p) i 4K snimanje. Također može biti moguće aktivirati i noćno snimanje, tzv. noćna kamera za atuo. Od vrsti povezivanja za slanje datoteka najčešću primjenu ima Wi-Fi ili Bluetooth kako bi prijenos bio brz i stabilan.

Rast popularnosti kontrole glasom prešao je i na skromnu kameru za vožnju, pa očekujte da je Alexa integracija i druga takva tehnologija koja se aktivira glasom na samom vrhu raspona.

Postoji mogućnost i velikog broja modova za parkiranje. Oni koriste funkciju vremenskog odmaka kao nadzornu funkciju za snimanje detalja o tim iritantnim parkirališnim nezgodama koje se događaji dok obavljate posliće.

Kamera za auto rikverc

Kamere za vožnju unatrag vrlo su praktične ukoliko ne postoje parkirni senzori na vozilu.