27 rujna, 2023
Recenzija Xiaomi Roborock S5 Max usisivača s pregledom cijena, karakteristika, garancije, dijelova i još mnogo toga. Saznajte, da li je S5 Max pravi izbor za vas ili vam možda više odgovara novi Roborock S7. Ukoliko tražite direktnu usproedbu Roborock S5 i S5 Max usisavača, pročitajte naš članak OVDJE.

Recenzija Xiaomi Roborock S5 Max usisivača s pregledom cijena, karakteristika, garancije, dijelova i još mnogo toga. Saznajte, da li je S5 Max pravi izbor za vas ili vam možda više odgovara novi Roborock S7. Ukoliko tražite direktnu usproedbu Roborock S5 i S5 Max usisavača, pročitajte naš članak OVDJE.

Xiaomi roborock mapiranje stana

Xiaomi Roborock S5 MAX po cijeni od 2700 kn

Novi Roborock S7 odlična cijena još bolje performanse

U ožujku 2021. godine, Xiaomi je izbacio novi model pod nazivom Roborock S7, koje su prednosti i koja je cijena pročitajte OVDJE.

Brzi pregled Roborock S5 Max

Tvrtka Xiaomi se iskazala poboljšavanjem novog proizvoda, poboljšavanjem iskustva čišćenja za svoje korisnike, održavši Roborock S5 Max jednako moćnim, uz aplikaciju prikladnu za sve vrste korisnika.

Xiaomi Roborock S5 Max u akciji

Model ispunjava očekivanja za one koji žive u velikoj kući, imaju kućne ljubimce, puno tepiha, ali i neka područja bez tepiha, jer je to sada robot-usisivač koji može izbjeći tepihe prilikom čišćenja.

Roborock S5 Max nije samo jedan od najboljih robota koji izvrsno obavlja posao usisivanja, već je i najbolji robot koji sam testirao i ima izvanredne performanse čišćenja. Da imam manje tepiha, koristio bih značajku mokrog brisanja svaki drugi dan jer je fantastična! Osobno mislim da je to jedan od najboljih Roborockovih modela do sada, a ovaj model bih preporučio svima koji žele pravilnu sposobnost brisanja i izvrsne performanse usisivača, imaju kućne ljubimce ili se bore s alergijom/astmom.

Roborock S5 Max

Oduvijek sam bio veliki ljubitelj robotskih usisivača Roborock. Imao sam priliku testirati Roborock S5, S4, S6, pa čak i njegovu niskobudžetnu verziju Xiaowa C10. Svakog od njih redovno koristim i još uvijek sam impresioniran njihovim performansama i čistoćom mojih tepiha nakon svake uporabe. Od izlaska S5 mnoge su stvari promijenjene a S5 Max usvojio je ono najbolje iz svakog modela.

Prije dva tjedna nabavio sam najnoviji Roborock S5 Max. S5 Max je preuzeo sve odlične performanse S5- ice koje svi volimo i učinio ih još boljima i pametnijima.

Roborock roboti poznati su po gotovo savršenoj navigaciji i po nježnosti prema namještaju. Ne morate brinuti da nema potrebnu pokrivenost prostora, osobito jer ima mogućnost praćenja pokreta u stvarnom vremenu, što nije slučaj ni kod mnogih vrhunskih modela kao što su Neato Botvac D7 Connected ili Roomba i7 + / s9 +.

Jedna od najboljih stvari o robotima Roborock je da su prikladni i za tvrde podove i tepih, a S5 Max se uzdignuo na sam vrh ažuriravši tehnologiju čišćenja pa će svi koji su htjeli imati robota sa mokrim brisanjem biti uzbuđeni da ga isprobaju.

Novi model ima veći spremnik za vodu, mnogo opcija za mokro brisanje, pametne značajke i performanse koje su me iznenadile na dobar način. Što je promijenjeno u odnosu na Roborock S5? Po čemu se razlikuje od Roborocka S6? Pogledajmo što nudi Roborock S5 Max i za koga je namijenjen ovaj uređaj.

Izgled

Na prvi pogled, Roborock S5 Max izgleda vrlo slično svom prethodniku, Roborock S5: istog je oblika i položaja elemenata, a i mjesto za punjenje je slično kao i kod Roborocka S5.

Roborock S5 Max

Nekoliko je poboljšanja što se tiče  Roborocka S5 Max , a najznačajnije je potpuno redizajnirani sustav mokrog brisanja. Svi prethodni modeli koristili su uski rezervoar za vodu od 150 ml i podlogu za mokro brisanje pričvršćenu ispod njega dok je S5 Max opremljen velikim spremnikom za vodu od 290 ml.

Roborock S5 Max s ugrađenim spremnikom za vodu
Roborock S5 Max: pogled od ispod

Roborock S5 Max: što je novo?

Spremnik za vodu.

Novi model ima veći spremnik vode – 280 ml. Dovoljno za čišćenje stana od 65 kvadratnih metara barem 3 puta ili kuće od 200 kvadratnih metara u jednom potezu.

Kontrola razine vode.

Sada možete kontrolirati nivo vode u aplikaciji. U malim područjima robot isključuje vodu kad prijeđe mjesta koja je već brisao. Kad završi sa mokrim brisanjem, robot isključuje istjecanje vode kako bi se mop osušio dok se vraća u pristanište.

Prilagođavanje razine vode i sukcije za svaku prostoriju.

Možete postaviti nivo vode i snagu usisavanja za svaku prostoriju, ovisno je li područje čišćenja jako prljavo ili je prostor razmjerno čist.

• Planiranje čišćenja.

Možete zakazati robota za mokro brisanje u određeno vrijeme.

Čišćenje odabranih prostorija.

Nova značajka omogućuje robotu da čisti unutar određene sobe ili nekoliko njih.

Zakazivanje rada u određenoj sobi.

Možete programirati robota da radi u određenoj sobi u određeno vrijeme.

Zone bez brisanja.

Nova značajka omogućuje održavanje vaših tepiha suhima za vrijeme rada robota. Jednom kad skinete jedinicu za brisanje, barijere nestaju. Po potrebi ih možete kombinirati s virtualnim “zabranjenim” zonama (za usisivanje).

• Nova učinkovita navigacija.

U uskim prostorima poput hodnika, robot koristi drugačiji navigacijski obrazac koji štedi vijek trajanja baterije i omogućava brži završetak posla.

Koliko će vremena trebati da očistite svoj dom?

Novi Roborock S5 Max radi čitavih 150 minuta u uravnoteženom načinu rada i do 180 minuta u tihom načinu rada prije nego što se treba ponovo napuniti.

S5 Max je idealan za velike kuće

Kad se baterija isprazni, robot se vraća na punjenje do razine koja je potrebna da bi dovršio posao i zatim nastavio s čišćenjem. Dok su se prethodne generacije trebale napuniti do 80% prije nastavka, novi Roborock S5 Max izračunava koliko je prostora za čišćenje preostalo i vraća se do punjača kako bi se napunio dovoljno za završetak ciklusa čišćenja. Ovom značajkom robot štedi vrijeme provedeno tijekom punjenja.

Roborock S5 Max očisti jedan kvadratni metar u 1 minuti, tako da će stan od 100 četvornih metara biti pokriven za oko 100 minuta.

Poboljšanja performansi mokrog brisanja

 • Veći spremnik vode
 • Spremnik za vodu ne curi čak ni kada se protrese
 • “Zone bez mokrog brisanja” drže robota dalje od tepiha
 • Prilagođavanje nivoa vode za svaku prostoriju
 • Dodatne mogućnosti planiranja vremenskog rasporeda mokrog brisanja i metenja
 • Dogovaranje vremenskog termina za  mokro brisanje određenih prostorija

Najveće poboljšanje najnovijeg modela – značajka mokrog brisanja. Roborock S5 Max ima veći spremnik vode (290 ml) u odnosu na spremnik od 150 ml koji ima Roborock S5 /S6.

Spremnik za vodu i podloga za brisanje

U načinu mokrog brisanja, S5 Max može do tri puta prelaziti područje čišćenja koje pokriva stan od 65m² ili jedanput prijeći stan veličine 200m².

U aplikaciji možete kontrolirati razinu kapanja vode ovisno o težini poslova (postoje tri razine kapanja vode: niska, srednja i visoka). Roborock S5 nema kontrolu nad vodom, Roborock S6 ima prekidač na spremniku za vodu i dvije razine kapanja vode. Korištenje prekidača nije toliko prikladno kao kontrola pomoću aplikacije.

Odaberite pravi protok vode putem aplikacije Roborock

Ako robot čisti mala područja, on isključuje vodu kad prijeđe područja koja je već obrisao. Nakon što završi posao, robot isključuje vodu i ostavlja podlogu da se osuši prije nego što se vrati na pristanište.

Sada možete postaviti zone bez mokrog brisanja kako robot ne bi smočio tepihe tijekom rada. Možete ih i kombinirati sa “no-go” zonama za vrijeme dok Roborock usisava. “Zone bez brisanja” nestaju nakon što se isključe podloga i krpa za brisanje.

Osigurajte suhe tepihe dok S5 Max čisti sa novom značajkom “zone bez mokrog brisanja”.

Test brisanja: Može li S5 Max ukloniti mrlje?

Razgovarajmo dakle o mom iskustvu s brisanjem i koliko je dobar Roborock S5 Max pri čišćenju. Može li Roborock S5 Max zamijeniti ručno brisanje?

Za izradu mrlja korištena je mješavina kakaa i Coca-Cole, a područje je bilo prekriveno i zobenom kašom. Budući da su spremnik za vodu i kanta za smeće odvojeni spremnici a cijelo su vrijeme smješteni zajedno, Roborock S5 Max može istovremeno prati i brisati. Također možete isključiti mokro brisanje ili čišćenje ako je potrebno.

Postavio sam najvišu razinu kapanja vode i pustio Roborock S5 Max da očisti mrlje. Usput rečeno, ostavlja vidljive vlažne tragove na podu kada su uključene postavke kapanja bilo koje jačine.

Roborock je uklonio većinu mrlja u jednom prolazu, i to je bilo impresivno! Mislim da je Roborock S5 Max odradio sjajan posao s novim poboljšanim sustavom mokrog brisanja. Budući da je sada bliže podu, izvrsno briše.

Zahvaljujući poboljšanoj tehnologiji čišćenja, Roborock S5 Max može riješiti i najtvrdokornije mrlje

Mrlje su potpuno nestale nakon što ih je Roborock prešao treći put.

Kad je testiranje obavljeno, namjestio sam Roborock na čišćenje cijelog područja s postavkama najjačeg kapanja vode, postavio zabranjene zone za mokro brisanje oko tepiha kako bi ga Roborock mogao izbjeći i čekao sam da završi s radom. Bilo je potrebno 38 minuta da očisti 38 četvornih metara tvrdih podova. Prije nego što sam ga pustio u rad, napunio sam spremnik vodom (290 ml), a do kraja ciklusa čišćenja ostalo je 130 ml vode u spremniku. Prilikom ispitivanja istog ciklusa čišćenja na najnižim postavkama kapanja ostalo je 170 ml vode. Pretpostavljam da je rezervoar za vodu od 290 ml dovoljan za pokrivanje površine od 100 četvornih metara tvrdih podova.

S5 Max je ujedno i prvi robot (barem prvi za kojeg ja znam) koji je prilagodio postavke mokrog brisanja.

Prilikom postavljanja opcija mokrog brisanja, možete birati bilo koju razinu kapanja vode (ili isključiti mokro brisanje), kao i modove čišćenja (nijedan, tih, uravnotežen, turbo, maks.). U osnovi, možete odabrati želite li da robot briše, čisti ili briše i čisti istodobno, možete i odabrati način na koji želite da robot čisti baš određene prostorije.

Pomoću aplikacije možete uređivati postavke ​​prostorija, postavljati zone zabrane rada, podijeliti kartu na zasebne odjeljke. Također, prilagodite čišćenje postavljanjem snage usisavanja i razine vode

Preporučio bih vam postavljanje na najvišu razinu vode i uravnoteženi način rada u kuhinji ili bilo kojem drugom području s velikim prometom. Za dnevnu sobu i spavaću sobu, išao bih sa srednjim postavkama. Možete postaviti isti nivo vode i način čišćenja za cijelu kuću ako se ne želite igrati s različitim postavkama.

Prilagođeni način rada mi je najdraži. U osnovi vam omogućuje odabir različitih razina vode i načina čišćenja za svaku prostoriju. Ako ga niste postavili za neke sobe, aplikacija će to učiniti samostalno na zadanim postavkama (uravnotežen način i srednji nivo vode).

Prilagodite usisavanje i razinu vode za svaku prostoriju, ovisno o zadacima čišćenja

Prilikom postavljanja neprohodnih zona primijetio sam da su aktivne cijelo vrijeme, tako da robot neće ići na mjesta sa postavljenim “no-go” zonama.

Ali kod zona bez mokrog brisanja je drugačije. Da, možete ih postaviti u “no-go” tablicu i one će biti tamo, ali ako ne instalirate podlogu za brisanje, nećete ih vidjeti na glavnoj mapi. U osnovi postaju nevidljive kad nije pričvršćena podloga za mokro brisanje.

Mapiranje i navigacija

• Mapira kartu po pojedinim zonama (sobama)

• Nježan je s namještajem

• Izrađuje točnu kartu izgleda poda

• Učinkovitiji od Roborocka S5

Najnoviji Roborock S5 Max opremljen je s 14 vrsta senzora, uključujući 4 rubna senzora i Lidar za preciznije mapiranje i navigaciju. Dva od njih vas obavještavaju o začepljenju filtera ili je li u položaju te je li spremnik za vodu umetnut ili ne. Dobit ćete obavijest, ali i robot će vam sam reći ako nešto nije u redu s bilo kojim od ovih dijelova.

Kao i prethodni Roborock S6, Roborock S5 Max ima učinkovit način čišćenja. Štedi energiju baterije u uskim prostorima, čime se čišćenje završava oko 20% brže. S6 i S5 Max slijede uzdužni put u dugim hodnicima i širokim sobama.

Ostali roboti
Xiaomi S5 Max

Značajke aplikacije

 • Može se napraviti vremenski raspored rada u određenoj sobi (pranje i / ili brisanje)
 • Ima mnogo mogućnosti mokrog brisanja (razina vode, prilagođavanje itd.)
 • Podržava zonsko čišćenje
 • Može se pratiti u stvarnom vremenu
 • Sadrži zone zabrane kretanja i zone zabrane mokrog brisanja
 • Opcije proširenog vremenskog tempiranja rada
 • Pohranjuje više od jedne mape

Ako ste upoznati s aplikacijom Roborock ili Mi Home, nećete vidjeti mnogo novih značajki, osim naprednih vremenskih postavki rasporeda i više opcija mokrog brisanja. S5 Max podržava obje aplikacije.

Ima isti start/stop i ručno upravljanje. Također možete pratiti kretanje robota u stvarnom vremenu. Zonsko čišćenje je slično čišćenju sobe, ali ne možete zakazati čišćenje s nacrtanim zonama. Kad vi nacrtate pravokutnik, robotski čistač će očistiti unutar njega.

Aplikacija omogućuje postavljanje neprohodnih zona i prepreka crtanjem pravokutnika ili trake, ovisno o obliku zone (lijeva slika). Također možete postaviti zonsko čišćenje kako bi robot čistio unutar područja (desna slika).

Zone zabrane čišćenja ( no-go zones) i zone prepreka ( no-go barriers) drže robota na određenom području. Pregrade izgledaju kao trake i idealne su za područja gdje se ne može postaviti pravokutnik.

Zone zabrane su idealne za postavljanje oko natrpanih područja ili mjesta gdje imate mnogo kablova.

Kakva je razlika između “no-go” zona i prepreka? No-Go zone dolaze u obliku pravokutnika i ograničene su u smislu promjene oblika, dok su prepreke trake koje možete postaviti ovisno o obliku zone koju ne želite usisavati.

U postavci “Povijest čišćenja” možete provjeriti koliko je dobro robot očistio područje i je li ga prekrio u potpunosti.

Čišćenje odabranih prostorija

Odaberite sobu u kojoj želite da robot očisti. Prilagodite snagu usisavanja i nivo vode za svaku prostoriju

Kad robot stvori mapu, automatski ju dijeli na zasebne odjeljke (sobe). Ako vam se ne sviđa način na koji vaše sobe izgledaju na karti, možete spojiti ili podijeliti odjeljke. Nakon što je postavljena svaka soba, putem aplikacije možete odabrati koju ćete sobu očistiti. Ako ne želite usisavati spavaću sobu, možete aktivirati robota da očisti samo kuhinju i dnevnu sobu. Postoji i mogućnost zakazivanja termina kada će robot krenuti čistiti određene sobe. Ova značajka predstavljena je u Roborocku S6, a nedostaje kod Roborocka S5.

Osim razumijevanja položaja prostorija, možete postaviti i zone za čišćenje, mjesto na kojem robot treba čistiti, i kao što smo prije rekli, zone zabrane mokrog brisanja / zabrane rada kako bi stroj izbjegavao neka područja.

Zakazivanje termina

Dakle, S5 Max timer ima najviše postavki među svim robotima koje sam testirao. Evo što sve možete učiniti pomoću timera:

 • Postavite “Start” kada želite da robot krene s radom
 • Odaberite koliko često to mora ponoviti (jednom, svakodnevno, radnim danom, vikendom, prilagođeno). Prilagođena opcija omogućuje odabir određenih dana kada bi robot trebao čistiti.
 • Način čišćenja. Postoje dvije mogućnosti: ručno postaviti način čišćenja i nivo vode ili koristiti one prilagođene postavke koje ste već prethodno postavili s odabranom razinom vode i načinima čišćenja za svaku prostoriju.
 • Odaberite sobu za podjelu. Omogućuje vam postavljanje sobe ili nekoliko soba za čišćenje. Kad odaberete sobu, ona već ima razinu vode i način čišćenja svake sobe ako ste je prije prilagodili. Ako niste, dodirom na ekran možete odabrati odgovarajuće razine vode i način čišćenja u postavkama “clean mode”, za svaku prostoriju zasebno.

Ukratko, s postavkama rasporeda možete učiniti gotovo sve: odabrati koju ćete sobu očistiti, da li će robot u njoj brisati ili usisavati, postaviti razinu vode i načine čišćenja i tako dalje.

Prilagodio sam cijeli prostor, tako da je sada lakše postaviti tajmer. U mom slučaju, postaja za punjenje se nalazi u sobi sa tepihom, tako da tamo mogu postaviti no-go zonu za mokro brisanje i natjerati robota da počne s njim kada je u kuhinji ili hodniku, ali budući da će krpa za mokro brisanje biti mokra, nema razloga da postavite no-go zonu u toj sobi, jer kad se robot vraća na punjenje preko tepiha ionako će biti mokar. Rješenje je postavljanje postaje za punjenje u sobu bez tepiha, a u tom će slučaju Roborock prvo pomesti, a zatim obrisati ostale prostorije. Neće smočiti tepih pri vraćanju na punjač. Dakle, ako imate tepihe, razmislite gdje bi robot trebao čistiti prvo ako želite da izbjegne tepihe prilikom mokrog brisanja.

Višestruko mapiranje

Možete spojiti i podijeliti zone (lijeva slika). Upravljanje višestrukim mapiranjem (desna slika)

Roborock S5 Max može memorirati do tri različite mape a još uvijek je u beta verziji, pa se nadamo da će Roborock ažurirati postavke za višekatnice, tako da će biti lakše koristiti S5 Max u kućama s više razina i katova.

Trenutno su na raspolaganju tri karte: trenutna (Map1), ručna izrada sigurnosnih kopija (Map 2) i automatsko spremanje sigurnosne kopije (Map 3).

Ručna mapa se sprema nakon što tamo postavite no-go zone (kada ručno uređujete sobe ili no-go zone), sigurnosna kopija automatski kreira mapu nakon što robot obiđe cijelo mjesto i sam završi čišćenje.

Kada prvi put pustite robota, on stvara map1 (trenutna mapa) i sigurnosnu kopiju (map3). Ako postavite no-go zone, kreira se map2 (ručno mapiranje).

U osnovi, ako imate dvoetažnu kuću, a jedan od katova ima tepihe ili zone gdje ne želite da ide vaš robotski čistač,  postavite no-go zone i tako stvorite Map2. Ako tamo pokrenete robota, sve tri mapeizgledat će isto (budući da su prva i treća mapa uvijek iste), ali ako su robot i postaja za punjenje dolje, tamo gdje ne trebate postavljati ograničena područja, Map2 će biti različita (karta za gornji kat sa stvorenim no-go zonama). Ako uredite sobe i dolje, ponovno ćete rekreirati Map2 i sve tri mape će ponovno biti iste.

Dakle, ako želite dva različita tlocrta za dvije razine, jedan biste trebali zadržati bez uređivanja, a jedan s postavljenim no-go zonama.

Da bi robotski čistač prepoznao svoju lokaciju, postavite postaju (i robota) na pod koji želite da robot očisti, odaberite mapu koja vam je potrebna i pokrenite robota.  Mapa će se stvoriti automatskim spajanjem Roborocka na postaju za punjenje kada završi s čišćenjem.

Roborock S5 Max pogodan je za višekatnice

Upravljanje višestrukim mapiranjem nije usavršeno do kraja i još uvijek ima prostora za poboljšanje, ali ako nemate potrebe za postavljanjem no-go zona na jednom katu, trenutna verzija će raditi sasvim u redu.

Ažuriranja upravljačkog softvera

Roborock radi na svojoj aplikaciji, poboljšava je i popravlja bugove. Stalno ćete primati ažuriranja. Kada postoji problem softvera / firmware-a, novo ažuriranje objavit će se čim se otkrije problem.

Korisnička podrška

Nekoliko riječi koje treba reći o korisničkoj podršci Roborocka. Ako imate bilo kakvih poteškoća, možete se obratiti tvrtki putem e-pošte:

EUROPE SUPPORT: support@roborock-eu.com

ili kontaktirati trgovca kod kojeg ste kupili robot usisivač.

Roborock na upite obično odgovora vrlo brzo. Ako imate bilo kakvih pitanja o proizvodu, slobodno ih kontaktirajte.

Pribor

Za sada nema dodataka za S5 Max koji su specifični samo za taj model, te možete koristiti dijelove iz S4 ili S6 linije. Dodatni pribor možete kupiti na Gearbestu, Amazonu ili Aliexpressu. Gshopper Lifestyle Store je Roborockov ovlašteni prodavač i nudi sigurnu kupnju.

Glavna četka za čišćenje je ista koja se koristi za S4 i S6. Zapravo možete dobiti i onu iz S5, ali ta nema mogućnost rastavljanja pa preferiram onu iz S4 ili S6 serije.

Bočna četka izrađena je od gume, što znači da možete koristiti i S4 i S6.

Svi Roborock modeli koriste isti HEPA filter koji se može prati, tako da možete dobiti jedan prikladan za bilo koji model, svi su isti.

Glavni poklopac četke također je zamjenjiv za sve modele.

Za one koji žele koristiti magnetsku vrpcu, možete je nabaviti zasebno (podržavaju je svi modeli).

Gdje kupiti dodatni pribor:

1. Aliexpress

2. Amazon

3. Gearbest

Garancija

Jamstvo ovisi o mjestu kupnje proizvoda, te je u pravilu od 1 do 3 godine.

Ako kupujete s neke platforme, predlažemo da se obratite prodavaču radi usluge garancije. Kao proizvođač, Xiaomi pruža tehničku podršku kupcima, ali prodavač je odgovoran za jamstvo. Razlog toga je ugovor koji je potpisan s distributerima kojima prodajemo uređaje, a koji utvrđuje da jamstvo za proizvod daju prodavači.

Platforma Aliexpress daje 3 godine jamstva za S5 Max, u slučaju kvara Robot se može poslati na servis unutar EU, ili na vašu adresu dolaze dijelovi za popravak. Ukoliko se odlučite na drugu opciju, sami morate osigurati zamjenu dijelova, bilo u vlastitom angažmanu ili kod nekog lokalnog servisera kućanskih aparata.

Performanse čišćenja

 • Pogodno za tepihe srednje debljine
 • Pojačana sukcija na tepisima
 • Sposobnost prelaska prepreke veličine 20 mm
 • Četka za čišćenje je jednostavna za održavanje
 • Tiši je od Roborocka S5

Roborock S5 Max omogućuje usisnu snagu do 2000Pa. Penje se preko prepreke do visine od 20 mm što ga čini pogodnim za deblje tepihe. Robot prepoznaje promjenu prilikom prijelaza na tepih pa povećava usisnu snagu za bolji učinak čišćenja.

S četkom koja se rastavlja, S5 Max je idealan za vlasnike kućnih ljubimaca; valjak je jednostavan za održavanje.

Zbog novog sustava za mokro brisanje i spremnika za vodu od 290 ml, najnoviji Roborock pokriva veće područje i pogodniji je i za lakše poslove i za malo veća zaprljanja. No nemojte očekivati da će ukloniti tvrdokorne mrlje iako je bolji u čišćenju od prethodnog S6.

Imam tanki i srednji tepih i Roborock S5 Max nije imao problema s prelaskom preko tepiha i ostavio ih je potpuno čistima.

S5 Max se lako može popeti na tepih debljine 1,5 cm (službeno ide do 2 cm)

Nije toliko tih kao S6, pa ako želite robotski usisivač, možete pogledati vrhunski Roborock S6. Ipak nije toliko glasan kao S5 i puno je ugodniji za uho od starijih modela.

Roborock S5 Max: noise level on Silent and Max mode
Roborock S5 Max: razina buke u načinu Nečujno i Max

Zbog jake usisne snage i četke za čišćenje koja ima odvojive vrhove, Roborock S5 Max prikladan je za vlasnike kućnih ljubimaca, ali ćete najvjerojatnije morati isprazniti kantu i očistiti četku nakon svakog ciklusa čišćenja.

Ako Roborock koristite svaki drugi dan on može zamijeniti tradicionalne načine čišćenja tj. klasično usisavanje.

Kanta za smeće od 460 ml skrivena je ispod poklopca

Testiranje čišćenja na tepihu srednje visokih vlakana pokazuje da Roborock S5 Max čisti jednako dobro kao i njegovi prethodnici.

Roborock S5 Max test čišćenja na tepihu srednje debljine

Nemam kućnih ljubimaca, ali imam dugu kosu koja se nalazi posvuda, a koja završi u kanti za smeće nakon čišćenja. Potrebno je svega nekoliko sekundi za čišćenje glavne četke i pražnjenje kante što ionako činim nakon svakog čišćenja, iako spremnik za smeće nije pun. Četka uvijek na sebi ima zapetljane kose i iako u spremniku nema puno kose bolje je da je odmah uklonim.

Također, ne zaboravite oprati filter jer začepljeni filter izaziva slabije usisavanje.

Roborock S5 Max vs Roborock S5: Što se promijenilo?

 1. Učinkovitija navigacija. Roborock S5 Max prilagođava se obliku prostora za čišćenje odabirom najučinkovitijeg načina čišćenja, čime se štedi energija baterije i brže završava s radom.
 2. Značajka odabira sobe za čišćenje. Sada možete odabrati u kojoj će sobi čistiti Roborock. S ovom opcijom S5 Max također može zakazati rad u određenoj sobi u određeno vrijeme.
 3. Može prijeći prostor preko tri puta tijekom mokrog brisanja. U načinu brisanja, S5 Max može ili tri puta prelaziti isto područje čišćenja ili pokriti veći prostor  jednim prolazom.
 4. Prepreke za mokro brisanje. Sada možete držati tepihe dalje od mokrog brisanja stvarajući no–mop zone i također postaviti no-go linije za potpunu kontrolu čišćenja.
 5. Veći rezervoar za vodu. S5 Max ima spremnik vode od 280 ml u usporedbi s spremnikom od 140 ml Roborock S5.
 6. Ima novu značajku razine kapanja vode. Aplikacija Roborock omogućava postavljanje razine kapljanja vode.
 7. Raspored čišćenja. Postavite robota za mokro brisanje u određeno vrijeme u jednoj ili više soba.
 8. Inteligentno punjenje. Roborock S5 vraća se u pristanište, puni do 80%, a zatim nastavlja čišćenje, novi model izračunava koliko energije treba da završi čišćenje i koliko dugo se mora puniti za to.
 9. Četka za čišćenje. Novi model opremljen je četkom koja ima odvojive dijelove što olakšava održavanje tih 250% više čekinja za bolje prikupljanje smeća.

Roborock S5 MAX u odnosu na Roborock S6: je li novi model bolji?

1. Veći rezervoar za vodu. S5 Max ima spremnik vode od 280 ml.

2. Kontrola kapanja vode preko aplikacije. Spremnik za vodu Roborock S6 ima prekidač za prebacivanje između dvije razine vode koja se koristi za čišćenje, dok se kapanje vode kod S5 Max može kontrolirati putem aplikacije Roborock.

3.  No-mop područja. Kod mokrog brisanja možete postaviti zone bez brisanja i prepreke, kao i neprohodne linije i barijere (za čišćenje) kako bi tepisi ostali na suhom. Zaštitne zone nestaju nakon što skinete priključke za mokro brisanje.

4. Tijekom čišćenja može prijeći čitav proctor čak tri puta. U načinu mokrog brisanja, robot može napraviti tri prolaza ili pokriti veće područje prije nego se spremnik osuši.

5. Raspored čišćenja. Ova značajka omogućuje zakazivanje Roborocka za mokro brisanje u određenoj sobi ili više njih. Roborock S6 omogućuje samo zakazivanje robota kako pomeo proctor, bez mokrog brisanja.

6. Inteligentno punjenje. Dok se S6 treba ponovo napuniti do 80% prije nastavka čišćenja, novi model izračunava koliko energije mu je potrebno da završi čišćenje i ponovno se puni točno do razine koja mu omogućuje obavljanje posla bez trošenja vremena na ponovno punjenje baterije do punog kapaciteta.

SpecifikacijeRoborock S5 MaxRoborock S6Roborock S5
Usisna snaga (Pa) 2,000 2,000 2,000
CPU Nepoznato ARM Allwinner R16 sa 4 jezgre Nepoznato
Vrijeme rada (min) 180 150 150
Kapacitet baterije (mAh) Li-ion 5,200 Li-ion, 5,200 Li-ion, 5,200
Nazivna snaga, Watts 58 58 58
Buka u min/max načinu rada (dB) 60 45-60 (50% tiši od S5) 54-67
Kapacitet posude za prašinu (ml/oz) 460 / 15.5 480 / 16.9 480 / 16.9
Kapacitet spremnika za vodu (ml) 290 140 140
Amazon Alexa Da Da Da
Google Home Podrška Uskoro dolazi Da Da
Funkcija brisanja Da Da Da
Podesivost količine vode Da (u aplikaciji) Da (u spremniku za vodu) Ne
Nastavci za mokro brisanje Krpa od mikrovlakana Krpa od mikrovlakana + 0 jednokratnih maramica Krpa od mikrovlakana
Četka za čišćenje Da (odvojivi dijelovi, lako se održava) Da (odvojivi dijelovi, lako se održava) da
Tip bočne četke silikon silikon čekinje
Infracrveni senzor Da Da Da
Mapiranje i pametna navigacija da (LDS + SLAM, poboljšano, ~20% brže čišćenje) da(LDS + SLAM, poboljšano, ~20% brže čišćenje) da(LDS + SLAM)
Inteligentna identifikacija tepiha Da Da Da
Prepoznavanje soba Da Da Ne
Zakazivanje čišćenja odabrane sobe Da Da Ne
 Zakazivanje čišćenja odabrane sobe (način mokrog brisanja) Da Ne Ne
Višekatna podrška Spremljene do 3 karte Spremljene do 3 karte Ne
Automatsko punjenje i nastavak rada Da ( napajanje putem AI) Da Da
Digitalno prilagođena područja Zonirano čišćenje, no-go, no-mop, blokirana područja Zonsko čišćenje, no-go, blokirana područja Zonsko čišćenje, no-go, blokirana područja
Broj senzora 14 vrsta senzora 14 13
Aplikacija Roborock (iOS, Android) Mi Home (iOS, Android), Roborock (iOS, Android) Mi Home (iOS, Android)
Filtar Periv E11 HEPA Periv E11  HEPA PerivE11 HEPA
Visina barijera (in/cm) 0.78 / 2 0.78 / 2 0.78 / 2
težina (lbs/kg) 7.7 / 3.5 7.7 / 3.5 7.7 / 3.5
Visina(in/cm) 3.78 / 9.6 3.78 / 9.6 3.78 / 9.6
Širina (in/cm) 13.77 / 35 13.77 / 35 13.77 / 35
Jamstvo 1-3 godine 1-3 godine 1-3 godine
Dodatci Priključak za punjenje, adapter za struju, mop stalak, mop, vodootporni jastučić, priručnik Priključak za punjenje, kabel za napajanje, spremnik za vodu, mop, korisnički priručnik, jamstveni list, engleski priručnik, 10 maramica za jednokratnu uporabu, 2 mopa od mikrovlakana Priključak za punjenje, kabel za napajanje, jastučić za brisanje, spremnik za vodu, četka za čišćenje, engleski priručnik
*

Roborock S5 Max vs. Roborock S5 vs. Roborock S6 usporedba

Kada će ga biti moguće kupiti?

Roborock S5 Max već se može kupiti na Aliexpressu za ~2600 kn.

Xiaomi Roborock S5 MAX – cijena od 2700 kn

Zaključak o Roborock S5 Max

Tvrtka se iskazala poboljšavanjem novog proizvoda, poboljšavanjem iskustva čišćenja za svoje korisnike, održavši Roborock S5 Max jednako moćnim, uz aplikaciju prikladnu za sve vrste korisnika.

Model ispunjava očekivanja za one koji žive u velikoj kući, imaju kućne ljubimce, puno tepiha, ali i neka područja bez tepiha, jer je to sada robot-usisivač koji može izbjeći tepihe prilikom čišćenja.

Roborock S5 Max nije samo jedan od najboljih robota koji izvrsno obavlja posao usisivanja, već je i najbolji robot koji sam testirao i ima izvanredne performanse čišćenja. Da imam manje tepiha, koristio bih značajku mokrog brisanja svaki drugi dan jer je fantastična!

 • Ako imate veliku podnu površinu za čišćenje, Roborock S5 Max je savršen.
 • Ako imate tepihe (ne one debele), S5 Max je odličan uređaj za kupnju.
 • Ako želite pametan stroj s mnogim dodatnim značajkama, uključujući napredne performanse čišćenja, S5 Max je idealan.

Osobno mislim da je to jedan od najboljih Roborockovih modela do sada, a ovaj model bih preporučio svima koji žele pravilnu sposobnost brisanja i izvrsne performanse usisivača, imaju kućne ljubimce ili se bore s alergijom/astmom.

2 thoughts on “Roborock S5 Max [2700 kn] bolje brisanje uz razumnu cijenu

Odgovori