5 prosinca, 2023

Xiaomi robot usisivač

Xiaomi Robot Usisavači

Vjerojatno su svi zainteresirani za robot usisivače čuli za Xiaomi robot usisivač, tj. Xiaomi Mi i Xiaomi Roborock zbog svoje popularnosti. O Xiaomi robotima bruje razni forumi, te se Xiaomi svrstava uz bok daleko skuplje konkurencije.

Proizvođač robotskih usisavača Roborock koji je dizajnirao i razvio Mi Robot zajedno sa svojim partnerom i investitorom Xiaomi Corporation, lansirao je novu verziju robot usisavača nazvanu Roborock S5 (također poznat kao Roborock S50 i S55, razlika je samo u boji).

Xiaomi roborock mapiranje stana

Prethodni model, Xiaomi Mi Robot usisavač, dolazi s hrpom značajki koje ga čine jednim od najboljih u svom cjenovnom razredu, ali novi, Xiaomi Roborock, je upravo zamutio naše umove svojim vrhunskim osobinama. Obje imaju pametni navigacijski sustav, izvrsno su se pokazali na tepisima i općenito vrijedi svaku kunu s obzirom na njihovu učinkovitost čišćenja.

Xiaomi Roborock S50 (nije u ponudi)

(Trenutno S50 nije u ponudi, već se prodaje poboljšana verzija Mop Pro i S5 Max)

Xiaomi Roborock S50 je sada već stariji model, kojeg je zamijenio Roborock S5 MAX i Xiaomi Mop Pro, s mnogim poboljšanjima. Detaljnije o S5 max možete pročitati ovdje.

Xiaomi Roborock S5 MAX – cijena od 2700 kn

 • Zamjenik popularne serije Roborock S5 s unaprijeđenom navigacijom, jačim usisavanjem i većim spremnikom za prašinu i vodu za brisanje podova
 • >>> Link za kupovinu <<< AliExpress
 • besplatna dostava iz EU – Njemačka
 • robot je iz EU skladišta te se ne plaća carina niti PDV
 • garancija 3 godine

Službena stranica – mi.com

Xiaomi usisavač forum – link

Xiaomi Roborock Mop PRO – cijena od 1800 kn

 • Zamjenik popularne serije Roborock S5 s unaprijeđenom navigacijom, jačim usisavanjem i većim spremnikom za prašinu i vodu za brisanje podova
 • >>> Link za kupovinu <<< AliExpress
 • besplatna dostava iz EU – Njemačka
 • robot je iz EU skladišta te se ne plaća carina niti PDV
 • garancija 3 godine

Službena stranica – mi.com

Xiaomi usisavač forum – link

Xiaomi Roborock Mop PRO – cijena od 1800 kn

 • Zamjenik popularne serije Roborock S5 s unaprijeđenom navigacijom, jačim usisavanjem i većim spremnikom za prašinu i vodu za brisanje podova
 • >>> Link za kupovinu <<< AliExpress
 • besplatna dostava iz EU – Njemačka
 • robot je iz EU skladišta te se ne plaća carina niti PDV
 • garancija 3 godine
Xiaomi Roborock S5 cijena

Roborock S7 odlična cijena još bolje performanse

Xiaomi, je izbacio novi model pod nazivom Roborock S7, koje su prednosti i koja je cijena pročitajte OVDJE.

Što čini ove robote najboljom kupovinom pri kupnji robota usisavača?

 • Najizdržljivija baterija. Zahvaljujući bateriji od 5200 mAh koja traje do 150 minuta i mogućnosti nastavka nakon punjenja, Roborock S5 i Xiaomi Mi Roboti su idealni za velike domove.
 • izrada točne karte te bolja navigacija. Roboti prepoznaju prepreke i ne nalete na stvari poput namještaja kada rade. Razvijeni sustav LIDAR pomaže u izradi točnog plana područja čišćenja, te se roboti kreću natrag i naprijed u ravnim crtama.
 • Sjajan učinak čišćenja tepiha. Zahvaljujući snažnom usisavanju i odličnim sposobnostima penjanja, oba robot usisavača za čišćenje dobro rade na podovima s tepihom. Mi Robot može očistiti do 15mm debele tepihe, dok Roborock S5 – 20 mm.
 • Aplikacija omogućuje postavljanje blokada i ograničenog područja čišćenja. U aplikaciji Mi Home možete postaviti ograničena područja koja blokiraju robota da prijeđe određenu zonu (podržava samo Roborock S5). Također, u aplikaciji možete postaviti zonsko čišćenje tako da robot usisivač radi samo unutar odabranog područja.

Xiaomi Roborock S5 vs. Xiaomi Mi Robot — Koja je razlika, koji je bolji?

SpecifikacijeMi RobotRoborock S5
Snaga usisavanja (Pa)1,8002,000
Radno vrijeme (min)150150
Kapacitet baterije (mAh)5,2005,200
Razina buke u  min/max modu (dB)61-7254-67
Veličina spremnika za prašinu (ml)420480
Veličina spremnika za vodu (ml)100
Amazon Alexa/Google Home podržavanje DaDa
Brisanje podaNeDa
Infracrveni senzorDaDa
MapiranjeDaDa
Detekcija tepihaNeDa
Virtualni zidMagnetna traka; čišćenje zona u aplikacijičišćenje zona i ograđivanje unutar aplikacije
Broj senzora1213
AplikacijaMi HomeMi Home
FilterHEPAperivi HEPA filter
Prelazak preko barijera visine (cm)1.52
Gumeni odbojnik (cm)Ne2
Težina (kg) 3.83.5
Visina (cm)9.69.65
Širina(cm)34.535
Dužina(cm)34.535.3
Garancija3 godine3 godine

 xiaomi robot vacuum

Razlika između Xiaomi Mi Robot i Roborock S5

2-u-1: Xiaomi RoboRock S5 dolazi s brisanjem, Xiaomi Mi Robot samo čisti.

Snaga usisavanja: Roborock ima jaču usisnu snagu (2.000 Pa) od svog starijeg brata (1.800 Pa).

Razina buke: Xiaomi Roborock je manje bučan zahvaljujući pamučnom i poroznom otvoru koji smanjuje razinu buke.

Dizajn četki: Roborock ima četku dizajniranu za sprječavanje omatanja kose.

Pribor u paketu. Mi Robot dolazi s magnetskom trakom u kutiji; Robock S5 ne.

Ciljna točka: Roborockom se može upravljati dodirom na karti, a robot odlazi na točku koju ste odabrali, što je mnogo lakše nego korištenje aplikacije kao daljinskog upravljača.

Čišćenje tepiha: Druga generacija radi bolje na tepisimaa zahvaljujući pojačavanju snage usisavanja,koje osiguravaju dubinsko čišćenje.

Dlake za kućne ljubimce: Xiaomi Roborock S5 je bolji za vlasnike kućnih ljubimaca zbog dizajna bez zapletanja. Nećete biti ljuti zbog kose omotane oko četke.

Opcije boja: Najnoviji model dolazi u tri prekrasne boje: crno, bijelo i ružičasto. Mi Robot je dostupan samo u bijeloj boji.

Mi Home: Roborock podržava ograničeno područje i zonirano čišćenje u aplikaciji Mi Home; Mi Robot dolazi s čistim zonama.

Bolja sposobnost penjanja: Roborock S5 može prijeći prepreku do visine do 20 mm, dok Mi Robot uspijeva proći kroz tepihe koji nisu deblji od 15 mm.

Cijena: Xiaomi Mi Robot usisavač košta 100 dolara manje od Roborocka.

Xiaomi Roborock S5 vs Xiaomi Mi Robot glavne osobine

Roborock S5 i Xiaomi Mi Robot su slični, ali različiti. Dijele istu dugotrajnu bateriju, oba imaju LDS laser kako bi stvorile kartu, oba imaju minimalistički dizajn. Iako je Xiaomi Mi Robot jedan od ponajboljih čistaća u cijenovnom rangu te pruža izvrsne performanse čišćenja na površini s tepihom, Roborock S5 to čini ipak nešto bolje.

Koje su zajedničke osobine oba Xiaomi robota usisavača?

Dizajn i izgled Xiaomi robot usisivača

Roborockova glava se pomaknula s ruba poklopca prema sredini. Druga inačica ima tri gumba: čišćenje manjeg područja, punjenje i čišćenje cijelog prostora. Tu je još uvijek isti minimalistički crno-bijeli dizajn koji se malo razlikuje od prethodne verzije.

Performanse čišćenja Xiaomi robota

 • Roborock S5 sada može obrisati pod. U ovom načinu rada radi oko 45-60 minuta, što robota čini prikladnim za gole podove i tepihe debljine do 20 mm.
 • Xiaomi Mi Robot idealan je za domove s miješanim površinama i tankim tepisima.

HEPA filtar se može prati i trebao bi trajati nekoliko godina

Xiaomi robot MI robot usisivač

Xiaomi Mi Robot vs. Xiaomi Roborock S5

Oba: novi Roborock S5 i Mi Robot dolaze s LIDAR sustavom. LDS laser koji se nalazi unutar njegove “glave” pomaže u mapiranju područja čišćenja. Mi Robot dolazi sa 12 senzora, dok S5 ima 13 senzora. Senzori pomažu robotu da se kreće najučinkovitije, a da ne naleti na namještaj i padne sa stepenica. LIDAR ne treba upaljeno svjetlo u sobi prilikom usisavanja.

 Xiaomi Mi Robot i Xiaomi Roborock S5 pamte raspored vaših podova

 • Oba modela opremljena su najdužom baterijom od 5.200 mAh koja traje do 150 minuta;
 • Inteligentna identifikacija tepiha (podržana samo od strane Roborock-a) – kada uređaj prepozna tepih, on uključuje maksimalni način rada kako bi omogućio dubinsko čišćenje i vraća se u uobičajeni način kada siđe s tepiha;
 • Roborock S5 opremljen je spremnikom vode i krpom za brisanje kako bi se omogućilo mokro čišćenje na podovima.

  Roborock S5 može istovremeno usisavati i brisati mokrom krpom

 • Sposobnost penjanja s prepreka povećala se s 1,5 cm u Mi Robotu na 2 cm u Roborocku. To je važno kada se radi o čišćenju tepiha srednje veličine;
 • Značajka “punjenje i nastavak” omogućuje uređaju da se vrati na posao nakon punjenja u slučaju da se baterija isprazni i robot ne završi svoj posao. Oba mogu raditi oko 150 minuta prije potrebe za punjenjem;
 • Dok je Mi Robot opremljen običnim HEPA filtrom, novi S5 se može prati. HEPA koja se može prati traje duže i bolja je za ljude koji pate od astme ili alergija.
 • Zaboravite na zapetljanu kosu jer je novi Roborock dizajniran da spriječi zaglavljivanje kose. Ništa strašno, ali svatko bi volio manje razmišljati o takvim stvarima, zar ne? Imajte na umu da će se kosa ionako zaglaviti, ali ne toliko kao u prethodnom modelu;
 • Višesmjerni senzor tlaka pomaže Xiaomi  Roborocku da izbjegne područje na kojem se može udariti “glavom”;
 • Iako nova generacija ima veću usisnu snagu od Mi Robota, dolazi s zatvorenim prigušavajućim pamukom i poroznim zračnim sitom koja čini rad tišim, proizvodi samo 54-67dB buke u usporedbi sa 61-72 dB u prvom generaciji;
 • Nadograđena aplikacija za pametne telefone omogućuje stvaranje zona koje treba očistiti, postaviti blokade (samo u Xiaomi Roborocku) i slanje robota na mjesto koje želite samo dodirom karte na zaslonu, itd .;
 • Oba robotska čistača podržavaju uređaje koji podržavaju Alexa i Google Assistent.

Mi Home App

U najnovijem robotskom čistaču nalaze se tri procesora koji prate njegovo kretanje u stvarnom vremenu, a koje možete gledati na svom pametnom telefonu. Možete vidjeti kako robot radi mapu u stvarnom vremenu.

Pomoću nove aplikacije možete navigirati uređajem samo dodirom na određeno područje koje želite očistiti, a robot će obaviti ostalo, a postoji i mogućnost ručnog upravljanja pokretima.

U aplikaciji Mi Home App možete pratiti robota u stvarnom vremenu. Isto tako, možete ga vidjeti kako radi mapiranje prostora.

Možete stvoriti digitalne blokade (prepreke) kolike želite, tako Roborock neće proći kroz preko blokada i čistiti dio koji ne želite. Značajka je izvrsna upravo zato što imate mogućnost upravljanja robotskim usisivačom kada ste odsutni. Mi Robot podržava samo čišćenje zona. Da biste ga izvršili: aplikacija Mi Home omogućuje praćenje procesa čišćenja, zakazivanje vremena čišćenja kad god to želite, čak i više puta u danu, stvaranje zona za čišćenje, postavljanje blokiranih stavki, odabir imena robota i tako dalje.

Kako Xiaomi Roborock radi kartu?

https://youtube.com/watch?v=y7eo7nkn92w%3Ffeature%3Doembed

Za što je Xiaomi Mi Robot najbolji?

 1. Velike domove. Zahvaljujući dugotrajnoj bateriji i značajki punjenja i ponovnog pokretanja, Xiaomi Mi Robot je savršen za srednje i velike domove.
 2. Kućanstvima s kućnim ljubimcem i bez debelih tepiha. Budući da Mi Robot ima snažno usisavanje, može se riješiti dlaka kućnih ljubimaca na tepisima koji nisu deblji od 15 mm i golom podu.
 3. Laminat, linoleum, pločice, pod od tvrdog drveta. Iako robot nema vlažno brisanje, izvrsno radi na golom podu.
 4. Tanki i tanji tepisi. Ako vaš dom ima tepihe – Mi Robot je za vas. Imajte na umu da debeli čupavi tepisi nisu za Xiaomi Mi robot usisavača.
 5. Zonirano čišćenje pomaže u čišćenju unutar određenog područja.
 6. Štrebere. Ako imate uređaj s omogućenom uslugom Alexa ili Google Home, možete kontrolirati Mi Robot svojim glasom.
Xiaomi robot usisivač

Za što je Xiaomi Roborock S5 najbolji?

 1. Velike domove. Baterija i nastavak čine Roborock idealnim za čišćenje u srednjim i velikim domovima.
 2. LIDAR pomaže u produljenju vijeka trajanja baterije, umanjujući mogućnost ponovnog rada već očišćenih područja.
 3. Vlasnici kućnih ljubimaca. Zahvaljujući novom dizajnu četke za čišćenje, robot usisavač savršeno rukuje čišćenjem tepiha i lakše se čisti od dlaka kućnih ljubimaca.
 4. Čišćenje golih podova. Spremnik za vodu od 150 ml i krpa za brisanje zajedno rade kako bi osigurali izvrsne performanse na svim vrstama podnih obloga.
 5. Kuće s mnogo soba. Zahvaljujući ograničenim područjima i zoniranom čišćenju, Xiaomi  Roborock S5 je savršen kada želite očistiti određenu zonu.
 6. Upravljanje robotom glasom ako imate Alexa ili Google Home.
 7. Kuće s debelim tepisima. Zahvaljujući pojačanju za tepihe, snažnom usisavanju i izvrsnim sposobnostima penjanja, Xiaomi  Roborock S5 izvrsno radi na tepisima debljine do 20 mm.
 8. Dolazi u nekoliko boja pa je Roborock S5 pogodan zbog različitih boja.
Xiaomi robot usisivač roborock

Zašto biste ili ne biste trebali kupiti najnoviji model Xiaomi  Roborock?

Postoje razlozi za kupnju Roborock S5 umjesto prethodnog jeftinijeg usisavača, Xiaomi Mi Robot, iako su oba robota među najboljima u svom cjenovnom razredu. Snažni motor Roborocka omogućuje dublje čišćenje svih vrsta tepiha (osim onih debelih) bez problema s zaplitanjem kose (zahvaljujući dizajnu bez zapletanja). Ovaj dizajn čini najnoviji robot iz Roboroka idealnim za vlasnike kućnih ljubimaca.

Xiaomi Mi Robot dobro radi i na tepisima, iako ima 1800 Pa usisne snage, dok brat ima 2.000 Pa. Oba robota su opremljena baterijom od 5.200 mAh koja traje 2,5 sata na jednom punjenju.

Oba uređaja dolaze s kartografskom značajkom i pametnim navigacijskim sustavom. Roborock je 2-u-1: usisavanje i vlažno brisanje, što ga čini savršenim za drvene podove, tepihe i mješovite površine. Njegov stariji brat, Mi Robot, može samo usisati.

Uz pametnu navigaciju, najnoviji robotski usisivač ima identifikaciju tepiha koja pomaže uređaju da prepozna tepih i automatski prebaci način maksimalnog čišćenja.

Imajte na umu da se Roborock može popeti na prepreku visine do 20 mm koja uz pojačanje za tepihe i snažnije usisavanje čini bolje kada je u pitanju čišćenje tepiha.

Xiaomi Mi Robot dobro radi na tankim tepisima i prostirkama, što ga čini pogodnim za miješane površine.

Kupite Xiaomi  Roborock S5 ako …

 • Želite jače usisavanje
 • Imate debele tepihe
 • Želite vlažno brisanje
 • Želite mogućnost stvaranja ograničenih područja čišćenja
 • Želite potrošiti manje vremena na čišćenje glavne četke, osobito ako imate kućne ljubimce.

Dakle, ako imate neki dodatni novac i želite kupiti robotski usisavač, razmislite o Roborock S5 jer iako je uređaj skuplji od prvog Xiaomi Mi Robota, on pruža bolje performanse čišćenja na tepisima i može vlažno brisati.

Xiaomi robote možete naručiti preko interneta po niskim cijenama, s dostavom iz EU (Njemačka ili Poljska) te bez plaćanja carine i PDV-a.

Xiaomi robot usisavač cijena

Kao što je već objašnjeno, Xiaomi MI je jeftiniji od Xiaomi Roborock S5 robotskog usisavača.

Xiaomi Roborock S50 

(Trenutno S50 nije u ponudi, već se prodaje poboljšana verzija S5 Max)

 • s brisanjem podova
 • besplatna dostava iz EU – Poljska/Njemačka/Španjolska
 • robot je iz EU skladišta te se ne plaća carina niti PDV
 • garancija 3 godine

Xiaomi Roborock S50 je sada već stari model, kojeg je zamjenio Roborock S5 MAX, s mnogim poboljšanjima. Detaljnije možete pročitati ovdje.

Xiaomi Roborock S5 MAX – cijena od 2700 kn

Xiaomi Roborock Mop PRO – cijena od 1800 kn

 • Zamjenik popularne serije Roborock S5 s unaprijeđenom navigacijom, jačim usisavanjem i većim spremnikom za prašinu i vodu za brisanje podova
 • >>> Link za kupovinu <<< AliExpress
 • besplatna dostava iz EU – Njemačka
 • robot je iz EU skladišta te se ne plaća carina niti PDV
 • garancija 3 godine

Službena stranica – mi.com

Xiaomi usisavač forum – link